Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهلت ثبت‌نام فیلم‌ها برای شرکت در سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر پنجشنبه گذشته به پایان رسید و حالا این جشنواره هم کیمیایی دارد، هم حاتمی‌کیا و هم مجیدی، اما اخبار ضدونقیض حکایت از این دارند که رضا درمیشیان اگرچه برای فیلم «مجبوریم» خودش فرم شرکت در جشنواره را پر کرده اما برای فیلم «لامینور» داریوش مهرجویی اقدامی نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما دلایل این اتفاق چیست؟

«لامینور»، مستقلِ پرحاشیه

این شاید بهترین تعریف برای فیلمی باشد که تهیه‌کننده‌اش اصرار دارد مستقل بودن آن را در تمام خبرهایی که درباره‌اش منتشر می‌شود ذکر کند. در ابتدا در خط انتهایی خبرهایی که توسط روابط عمومی این فیلم منتشر می‌شد این مستقل بودن اینطور آمده بود: «لامینور» فیلمی است که کاملا بدون حمایت دولتی و سازمان سینمایی تولید می‌شود.» اما پس از ماجراهای جدال رضا درمیشیان با بنیاد فارابی و نامه‌نگاری‌هایی که میان این دو با موضوع صندوق حمایت از هنرمندان و درخواست مدارک از سوی این صندوق از مهرجویی رخ داد این جمله اینطور تغییر کرد: «لامینور» فیلمی است که کاملا بدون حمایت دولتی، بنیاد فارابی و سازمان سینمایی تولید می‌شود.»

چرا «لامینور» در جشنواره نیست؟

می‌گویند «لامینور» دنباله‌ای است بر فیلم پرحاشیه «سنتوری». فیلمی که در جشنواره درخشید و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد اما در همان روزهای اول اکران از پرده پایین آمد و اکران آن برای همیشه به پایان رسید. بعدتر یک کپی از آن به سرعت در سایت‌های دانلود فیلم و بساط فیلم‌فروش‌های کنار خیابان توزیع شد و به شدت مورد استقبال قرار گرفت و در نهایت بعد از اینکه تهیه‌کننده آن فرامرز فرازمند به طور ناگهانی درگذشت اجازه پخش ویدئویی این فیلم صادر شد.

این دنباله را مهرجویی سال‌ها بود که تصمیم به ساختش داشت. هربار خبرهایی از مذاکراتش با خواننده‌های نامی و مطرح منتشر و بعد از چند روز از سوی یکی از طرفین یا هر دو طرف تکذیب شد. مذاکراتی که گاهی حتی جنجالی شد و خبرهای داغی از آن منتشر شد. از محسن چاوشی تا امیر مقاره خواننده «ماکان بند» برای حضور در این فیلم کاندیدا شدند تا در نهایت کاوه آفاق خواننده راک به این فیلم رسید و جلوی دوربین مهرجویی رفت. از سوی دیگر در «لامینور» خبری هم از بهرام رادان نیست و به جای او اولین تصویری که از فیلم منتشر شده، تصویر دختری است که سنتور می‌نوازد تا این گمانه را به وجود بیاورد که کارگردان «اشباح» این بار سراغ سوژه ملتهب‌تری رفته است.

از طرف دیگر در سال‌های اخیر حرفی میان تهیه‌کننده‌ها و کارگردان‌ها گفته می‌شود که شاید دلیلی باشد بر عدم حضور «لامینور» در جشنواره سی‌وهشتم. حرف درگوشی‌ای که از این می‌گوید که فرستادن فیلم‌ها به جشنواره حاشیه و جنجال فیلم را بیشتر می‌کند. اینکه برخی رسانه‌های خاص از همان اولین اکران در جشنواره اصطلاحا پنبه بعضی فیلم‌ها را می‌زنند و فیلم در اکران به مشکل می‌خورد، درست یا غلط، البته نکته‌ای است که بارها و بارها در جشنواره‌ها شنیده می‌شود. نکته‌ای که بعضی تهیه‌کننده‌ها مستقیما آن را درباره منتقد مطرح برنامه «هفت» تکرار می‌کنند و از فشار برای ممیزی فیلمشان بعد از نقدهای این منتقد می‌گویند.

اینها همه در کنار هم و تجربه‌های ناموفق آخرین حضورهای این کارگردان در جشنواره فیلم فجر شاید دلایلی باشد بر اینکه داریوش مهرجویی قید حضور در جشنواره سی‌وهشتم و رقابت با مسعود کیمیایی و ابراهیم حاتمی‌کیا و مجید مجیدی و یک لیست بلندبالا از کارگردان‌های جوان و تازه‌نفس سینمای ایران را زده و در نهایت فیلمش را به جشنواره نفرستاده است.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۶۷۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین جشنواره سالانه تولید فیلم با هوش مصنوعی در آمریکا برگزار شد

به گزارش صدای ایران از دیجیتاتو،روز گذشته، دومین دوره از جشنواره سالانه فیلم هوش مصنوعی توسط شرکت Runway در لس آنجلس برگزار شد. جمعیتی متشکل از صد‌ها فیلم‌ساز، هنرمند، سرمایه‌گذار و حداقل یک بازیگر سرشناس در این جشنواره حضور داشتند تا علاوه بر تماشای ۱۰ فینالیست انتخاب‌شده توسط داوران، درباره هوش مصنوعی با یکدیگر صحبت کنند.

شرکت Runway، در سال ۲۰۲۳ جشنواره فیلم هوش‌مصنوعی خود را برگزار کرد که در آن حدود ۳۰۰ فیلم کوتاه ساخته‌شده با این فناوری حضور داشتند. امسال نیز این جشنواره برگزار‌شده و بیش از ۳۰۰۰ فیلم کوتاه هوش‌مصنوعی در آن حضور داشتند. مانند سال گذشته، امسال نیز هوش مصنوعی یکی از موضوعات اصلی بحث‌های این جشنواره بوده که در طول چند سال گذشته، باعث اعتصاب‌های سراسر هالیوود شده است و این‌بار، فیلمسازان درباره قابلیت‌های این فناوری و همچنین استقبال دیگران از آن صحبت کردند.



«پل تریلو»، فیلمساز هوش مصنوعی که در این جشنواره حضور داشت، می‌گوید:

«واقعیت این است که در میان همتایان من، افراد بسیار زیادی از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند، اما دوست ندارند به آن اعتراف کنند. من حتی افرادی را دیده‌ام که وانمود می‌کنند ضد هوش مصنوعی هستند و از میدجرنی یا ChatGPT استفاده می‌کنند.»

«جوئل کوواهارا»، انیماتور برنده جایزه امی نیز در این جشنواره حضور داشت و می‌گوید که هر زمان در اینستاگرام درباره هوش‌مصنوعی پست جدیدی منتشر می‌کند، با رگباری از ایموجی‌های ناپسند روبه‌رو می‌شود.

قابلیت‌های هوش مصنوعی برای فیلمسازان

«دانا هریس-بریدسون»، سردبیر نشریه IndieWire، در ادامه از اعضای هیئت‌مدیره جشنواره سؤال کرد که به عقیده آنها، هوش‌مصنوعی برای یک فیلمساز چه قابلیت‌هایی را ارائه می‌کند که بدون آن قادر به انجامش نیستند. اکثر پاسخ‌های ارائه‌شده به فرایند ساخت فیلم‌ها مربوط می‌شود. به‌عنوان مثال، آنها بیان کردند که با هوش مصنوعی، می‌توانند دائماً ایده‌های جدیدی را پیاده‌سازی کنند که بدون آن، انجام این کار به هزینه و زمان زیادی نیاز دارد.

تریلو در پاسخ به این سؤال، ضمن اشاره به موزیک ویدیویی از گروه Washed Out که کاملاً با هوش مصنوعی Sora متعلق به OpenAI ساخته شده است، گفت که ترجیح می‌دهد «به چیز‌های عجیب‌و‌غریب متمایل شود.» او استدلال کرد که پروژه‌هایی که تلاش می‌کنند بیش از اندازه به واقعیت نزدیک شوند، بسیار خسته‌کننده هستند و به‌همین‌دلیل ترجیح می‌دهد چیز‌هایی را پیدا کند شبیه به هیچ‌چیز دیگری نیستند.

در جریان این جشنواره، همچنین ۱۰ فیلم کوتاه فینالیست ساخته‌شده با هوش مصنوعی نیز به نمایش درآمدند. برنده اصلی با عنوان «Get Me Out»، یک فیلم لایو اکشن است که داستان مردی را روایت می‌کند که در حال مبارزه با شیاطین درونی خود است.

در نهایت، کوواهارا از هوش مصنوعی به‌عنوان ابزاری یاد کرده که افراد با استعداد می‌توانند از آن استفاده کنند: «فکر می‌کنم ناآرامی و ترس زیادی [درباره هوش مصنوعی]وجود دارد و این یکی از دلایلی بوده که می‌خواستم از این ابزار استفاده کنم.»

دیگر خبرها

  • سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله برگزار می‌شود
  • تغییر چهره بازیگر مهمان مامان مهرجویی بعد از ۲۰ سال | ببینید
  • حضور 3 فیلم کوتاه ایرانی در یکی از معتبرترین جشنواره‌های فیلم کوتاه
  • نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است
  • اعلام داوران هفته بیست و هشتم لیگ برتر
  • دومین جشنواره سالانه تولید فیلم با هوش مصنوعی در آمریکا برگزار شد
  • محکومیت ۶ میلیاردی قاچاقچی کالا دراصفهان
  • فراخوان سومین جشنواره پاسخ برتر منتشر شد
  • حضور ۱۷ تیم باشگاهی اردبیل در جشنواره مینی والیبال
  • جشنواره روستایی عشایری آسمان هشتم در بوشهر دارای عمق و پیشرفت بود